*I miss D-Land….*

By Freek at 4:40 pm on Thursday, July 13, 2006

When it’s time for me to revamp my blog, I seriously miss D-land. D-land’s so easy to manipulate and stuff. This new site is kinda frustrating.

I feel… limited.

This is all I can do for now. Sigh.

Maybe, shall make anothe blog with D-land, but that one, can share with the kids. Heh.

 

Filed under: My Life1 Comment »

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

*Melayu time…(rojak)*

By Freek at 3:23 pm on Thursday, July 13, 2006

Aku berasa sungguh kelakar.

Semalam, sepatutnya aku enjoy. Sebab… daripada 11 period yang aku ada, aku cuma ajar 4 period dan relief 1. Betul-betul aku enjoy. Super.

Tetapi, aku lupa pula yang semalam, hari untuk bermesyuarat selepas mesyuarat.(meetings after meeting lah gitu..)

Biasalah, contact time. Lepas tu pulak, benda LC. Yang menjadikan aku pening, sebab banyak betul orang bercakap. Bila banyak sangat orang bercakap dan repeat benda yang sama, aku jadi bingit. Aku nak suruh “Diam boleh, tak?” pun tak boleh sebab, tu boss kecik aku. Jadi, nak tak nak, walaupun aku dapat melihat ada yang pandang-pandang, jeling-jeling, aku biarkan saja. Yang penting, objektifnya tercapai. Lain kali, aku takmo jadi pengendali benda alah tu. Leceh nauzubillah.

Lepas benda LC tu 1.5jam, boss kecik aku nak mesyuarat pulak. Pening aku dibuatnya. Macam-macam benda nak dibuat sebelum Ogos ni. Nak itu, ini. Bukan aku nak mengadu, tapi aku tengok macam terlalu banyak yang nak diselitkan. Macam singkat masa gitu. Semalam aku belum sempat cakap dengan C.Kh. Kalau tidak, aku rasa, dia pun rasa macam aku jugak.

Nasib baik aku dah suruh budak-budak tu buat benda sikit-sikit.

Balik pulak, aku dah mula pening kepala. Sampai hari ni MC. Ingat nak minta doktor bagi aku MC dua hari, tapi, kesian pulak darjah 1 aku. Lagipun, besok tarian. Aku nak rest betul-betul hari ni. Aku nak siap barang-barang dan lesson plan minggu depan. Mana taknya, hari enam hari minggu aku burn pergi seminar. Kalau tak, aku pergi NE show Sabtu ni, tapi sebab seminar kat hotel Manda.rin tu, aku kenalah pergi seminar. Tu yang pening tu, kalau tak buat lesson plan hari ni, takde time lagi aku nak buat.

Tapi, biar macam mana pun, aku tetap nak tengok Pirates Sabtu ni. Tu mesti.

Ok, aku mintak maaf kalau kengkorang baca entry ni dan terus pening macam aku. Maklumlah, Bu.lan Ba.ha.sa tap chek.goo macam aku ni buat rosak program. Jangan sampai pening, kalau pening, datang rumah aku. Doktor ada kasi aku obat.

Ok, aku nak makan megi. Bye.

Filed under: My Life2 Comments »

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

Protected: *Some thoughts….*

By Freek at 11:24 pm on Tuesday, July 11, 2006

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Filed under: Private — Enter your password to view comments.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

*I.T.A.L.Y ! ! !*

By Freek at 2:20 pm on Monday, July 10, 2006

When I woke up today at 2a.m, my grogginess was gone when I saw 0-1 on the scoreboard. That was around 18mins into the game. ANd imagine how excited and refreshed I was when just a few seconds later, came an equalizer.

Fuiyo! And it’s surreal that my fave team since I first sat down to watch soccer in 1994, has won the Cup just a few hours ago. Woohoo! It didn’t matter that it was 4+am when the penalyt shoot-out was played, I screamed my head off when Gro.sso secured the win. Woooohoooo!!

Ok, so I did iron two sets of clothings today. One normal one and one with the Itali.an jersery. I’m glad I got to wear the Itali.an jersey. Dy’s actually. Heh.

So, yeaps, so if you see one crazy girl wearing the Itali.an 2002 jersey, that will be me. Hehe. Adios!

 

Filed under: My Life3 Comments »

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

*Woohooo!!…..*

By Freek at 10:35 am on Wednesday, July 5, 2006

Ok, so I didn’t stay up from 3am to watch.

Somehow, I felt that with 2 strong teams like that, things were bound to overflow to extra-time. And it did. Woke up at 4am today and it was still 0-0. And yes, at the last 2 minutes of the match, I screamed. Well, a muffled one since it is 5 in the morning and still too early to wake up the neighbours.

Well, I have been a fan of the Azzuris since well, I understood what it was about. From the time of Baggio. Heh. So, though the odds have been against them this season, still rooting for them. And this morning’s match was all worth it.

So, though I woke up sleepy-eyed for the match, the 2 goals really made me fresh and bright as I started the day. With 5 free periods today, I’m over the moon.

Aight, off to class now. See ya.

**********************************************************

Nak cari rumah ni, susah rupanya.

Filed under: My Life2 Comments »

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
Next Page »